Dimpues de conozer a bels poquez de busatros en a II Trobada, y atros muitos que no bi estioron, quereba fer ta toz, un chicorron presen.
(Talmen puestar una iniziatiba ta nadal, si querez continar-la.)
O mio presen ye simplo, una mica friki pero sobretot sobrebueno:
A REZETA D´O APAÑO CHINO TA A ENSALADA!!
Si, si... ixe suco blancuzco que muitos conoixerez, que bels poquez sabrez fer, que a muitos tos cuacara asabelo y que ye de fazil fer (Si sapes como, y sobretot... si conoix l´igredien secreto!)
Ta prenzipiar os charrare d´as SABORS.
De seguras en conoixez 4:
Azeto
Dulze
Salau
Azido
Pero si tos diziera que bi´n ha zinco, de sabors...?
Tos presento (ta qui no la conoxez) a zinquena sabor: "UMAMI" うま味 probenien d´o
GLUTAMATO MONOSÓDICO (U "AJINOMOTO" TA OS CHAPONESES)
(nota ... bi´n ha seis de sabors, encara que con o conoximiento d´a zinquena ya serez prou frikis)
Estoi que ya prexinarez que ista zinquena sabor ye o ingredien secreto.
Agora ya sabrez perque en toz os puestos d´o mundo a cozina china, cates an cates, sabe igual.
Antis de tot, dizir-tos que ya no cal marchar dica China, u mesmo Chapon, ta mercar ajinomoto, bi´n ha asabelo de puestos en Zaragoza an mercar comida China.
Yo tos recomiendo una botigueta cutre que ye en a carrera Unzeta. bi´n ha muitas, en ixa carrera, pero en concreto tos recomiendo la que ye chusto deban d´a Ibercaxa.
De totas trazas, con isto d´a globalizazion, y tamien si no querez plegar frikis de raso, dende fa unas semanas se puede crompar en Carrefour, en o corredor d´a comida internazional. Lo claman Glutamato monosodico y bella cosa asinas como " Sazonador intensificador del sabor".
Encara que si biachaz t´a Barcelona, podrez trobar una botiga bien pincha y graniza al canto d´a plaza Catalunya, se clama DONG FANG, n´a Carrera Balmes, 6.
Talmen la millor ye en a carrera Compte Borrell, 334-336 cantonada Avda Josep Tarradellas, y se clama TOKYO-YA.
(Tamien podrez mercar en o mesmo corredor "Ras al hannout" un mezclallo d´espezias arabes emplegadas en Marruecos t´o Cus-cus, carnes etc. Si querez dar bel sabor arabe a la carne, isto ye perfeuto. Y ta plegar a rezeta arabe, podrez mercar chusto deban do teatro d´o mercau , en una carnezeria arabe, o millor pan de pita d´o mundo. (ozidental a lo menos...)
A REZETA:
TA O SUCO:
Un baso de cafe (Chicorron) de binagre de bin blanco. (Se pue fer con binagre de roz.)
Un baso de cafe de zucre.
Meya chullaradeta (de cafe) de Ajinomoto (Glutamato monosodico)
Meya chullaradeta (de cafe) de sal.
Dos/Cuatro cullaras d´azeite de carasol.
Amasegar tot isto en a batedera zinco menutos (si... sera prou cansino, pero zinco menutos)
Y ya ye presto!!
(Dimpues d´os zinco menutos de batedera, puestar que o suco siga una mica calien y cal mete-lo n´a nebera.)
Yo particularmen, no emplego un baso de cafe de raso de binagre. (se queda un mica fuerte).
Lo que foi ye meter 3/4 partes de binagre de bin blanco y la resta de azeite de carasol.
Aguardo que tos faiga goyo a rezeta, y la faigaz serbir muitismo.
De seguras que garra chen creye que sigaz busatros qui ha feito o suco ta a ensalada.
Si belun fa la demanda, tos amostrare a fer sushi y sashimi!!
Iste ye o mio sushi:
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