.............................QUAN VEIGATZ EN ISTE BLOG UNA PAROLA D´ATRA COLOR... PUNCHATZ DENCIMA YE UN ENRASTRE!!

GÜE: amburguesa + pate



Asoben beyemos (y muitas begadas minchamos) lo que agora ye conoxiu como comida rapida y atros claman comida fiemo, as amburguesas y atros bocatas. Atra mena de comida emplegada en bocatas ta brendar ye o foie-gras o lo pate (uno en-ye de ganso u oca, y l´atro en-ye de cerdo.)

Y contimparando (anque a chen diz que contimparar ye odioso) güe charrare d´os FARDELES.

Ta yo ye un plato eponderau. Alto u baxo o fardel ye una amburguesa de pate e ixo ye berdadera nouvelle cuisine. Debantar o simple bocata d´amburguesa, que no dixa de estar una chabada de carne, a plato de cochillo y forqueta, antimas fendo-lo de foie.

O termino fardel fa alusion a la forma esterior, taleca o morral que lebaban os pastors ta portar os minchables y atrás cosas importans.

Comun, mas que mas, en as redoladas de Calatayud y Daroca, a lo menos bi-ye an en-trobo os millors y an creigo que en-son tradizionals.

(De fazil trobar ta mercar en Zaragoza.)

No hay comentarios: